Εδώ και καιρό γράφω ότι οι διοικούντες στο Δήμο Παγγαίου λόγω έλλειψης πράξεων καταφεύγουν στην ωραιοποίηση καταστάσεων, την δημιουργίας της ψευδαίσθησης ότι όλα είναι τέλεια και όλα καλά καμωμένα στον Δ.Παγγαίου.
Η κατάχρηση των social media για την παραπλάνηση των δημοτών έχει αναδειχτεί σε Γκεμπελική επιστήμη και δυστυχώς πολλοί ανημέρωτοι δημότες πέφτουν άθελα τους θύματα στην παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα που κάποιοι ηθελημένα θέλουν να τους πλασάρουν.

Πρόσφατο παράδειγμα η ανάρτηση αντιδημάρχου της διοίκησης σχετικά με τα rapind test που έγιναν το Σαββατοκύριακο στον Δήμο μας. Και μιλάω για την ανάρτηση του αντιδημάρχου Χρ. Μποσμπότη. Και πράγματι είναι λυπηρό σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα ζωής και θανάτου να γράφονται τόσες ανακρίβειες.
Κάποιος μπορεί να μας πει, ότι έγραψε ο κ. Μποσμπότης το έγραψε λόγω άγνοιας, τότε ακόμα χειρότερα γιατί ένας αντιδήμαρχος και ειδικότερα όταν είναι Γιατρός δεν θα έπρεπε να γράφει τόσες ανακρίβειες που “όλως τυχαίως” δημιουργούν τις εντυπώσεις που περιέγραψα πιο πάνω.

Συγκεκριμένα ο κ. Μποσμπότης έγραψε.
Είναι αδιανόητο πόσα “ΛΑΘΗ” έχουν γραφτεί σε τόσες λίγες σειρές κειμένου και πόσο παραπλανητική εικόνα (προς όφελος ποιων;) δημιουργεί αυτή η ανάρτηση.

Ο κ. Μποσμπότης ούτε πολύ ούτε λίγο προσπαθεί να μας πείσει ότι στο Δήμο Παγγαίου τα τεστ που γίνανε είναι ικανοποιητικά και μάλιστα περισσότερα από ότι γίνονται σε άλλες περιοχές της χώρας, αλλά στην ουσία με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ Μποσμπότης άθελα ή ηθελημένα παραπλάνησε, απέκρυψε αλλά και μείωσε τις προσπάθειες άλλων δημοτικών αρχών αλλά και εκατοντάδων εργαζόμενων στον Ε.Ο.Δ.Υ ανά την χώρα που σε καθημερινή βάση πραγματοποιούν χιλιάδες τεστ. 

Μάλιστα ο κ. Μποσμπότης προχώρησε σε συγκρίσεις με γειτονικές και άλλες περιοχές και να μας παρουσιάσει ότι ο Δήμος Παγγαίου πάλι είναι “μπροστά”. Καλό παράδειγμα η Περιοχή της Δράμας που “παρουσιάζεται” μέσω της ανάρτησης του κ. Μποσπότης  ότι στη Δράμα έχουν γίνει μόνο 167 τεστ και είναι πίσω από τον Δ. Παγγαίου με τα 190 τεστ.

Η αλήθεια είναι πολύ μακρυά από αυτά που έγραψε ο κ Μποσμπότης, στην Δράμα έχουν γίνει πολλές εκατοντάδες τεστ που σίγουρα ξεπερνούν τα 1.000 τεστ από την αρχή του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Αν ο κ Μποσμπότης έκανε μια πολύ μικρή έρευνα θα εύρισκε ότι:

Δημοσίευμα 27/10: Συνεχίστηκε και χθες η διενέργεια rapid tests για την ανίχνευση κρουσμάτων κορονοϊού σε πολίτες που προσήλθαν στο δημοτικό περίπτερο της πλατείας Ελευθερίας για να εξεταστούν. Τα τεστ γίνονται εδώ και 20 ημέρες περίπου στον συγκεκριμένο χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Δράμας στον ΕΟΔΥ. ΕΔΩ

12/11 Στη Δράμα, στο  πάρκο Κομνηνών πραγματοποιήθηκαν 20 έλεγχοι και βρέθηκαν 4 κρούσματα, 3 άνδρες και 1 γυναίκα, με διάμεση ηλικία τα 51 έτη.

16/11 Οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν drive through δειγματοληπτικό έλεγχο στην Εθν. Οδό Δράμας-Καβάλας. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 167 έλεγχοι και βρέθηκαν 33 κρούσματα (19,7%).

20/11 Διενεργήθηκαν 212 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid Ag test) και ανευρέθηκαν 23 κρούσματα (10,8%). Πρόκειται για 10 άνδρες και 13 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 51 έτη.

23/11 στη Δράμα στο δρόμο Δράμας-Νευροκοπίου πραγματοποιήθηκαν 114 rapid test και προέκυψαν 11 θετικά (9,64%). Αφορούν σε πέντε άνδρες και έξι γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη.

Και τα τεστ στην Δράμα θα συνεχιστούν…….. σε αντίθεση με τον Δήμο Παγγαίου που δεν προβλέπονται άλλα τεστ προς το παρόν.

Βέβαια μια περαιτέρω έρευνα και για τις άλλες περιοχές που αναφέρει ο κ Μποσμπότης στην ανάρτηση του, ο καθείς θα δει ότι παντού έχουν πραγματοποιηθεί πολλά μα πολλά περισσότερα τεστ από τον Δ. Παγγαίου.

Με τις φράσεις του κ. Μποσπότη :  Και ενώ λέμε οτι στην περιοχή μας έγιναν λίγα τεστ η σύγκριση με γειτονικές περιοχές μας διαψεύδει. —– Αρα τα 190 τεστ σε ενα μόνο τμήμα του Δήμου Παγγαίου ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ειναι μεγαλύτερο δείγμα απο οτι σε άλλες περιοχές της Χώρας.

Λυπάμαι αλλά θα πω στον κ Μποσπότη αυτές οι φράσεις του είναι ψευδέστατες , παραπλανητικές και δεν αρμόζουν σε ένα αντιδήμαρχο και ειδικότερα σε ένα Γιατρό. Ο κ Μποσπότης ως αντιδήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά αν και πόσα τεστ έχουν γίνει στον γενικό πληθυσμό του Δήμου Παγγαίου και γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι πολύ λίγα, γνωρίζει ότι πέρα από τα 190 τεστ του Σ/Κ ζήτημα είναι αν έγιναν κάποια πολύ λίγα τεστ στο παρελθόν, ιχνηλάτησης στο Ελαιοχώρι.

Ο νομός Καβάλας είναι ουραγός σε τεστ του γενικού πληθυσμού και όπως κατατέθηκε στην Βουλή έχει πραγματοποιήσει τεστ σε λιγότερο από το 1% του πληθυσμού, ένα ποσοστό που φέρνει την π.ε. Καβάλας στο πάτο της λίστας Πανελληνίως, συνεπώς και στο δήμο Παγγαίου με πληθυσμό 32.005 (απογραφή 2011) όπου ο Ε.Ο.Δ.Υ.  έχει πραγματοποιήσει περίπου 250 τεστ από την έναρξη του Β. κύματος. 

Η π.ε. Καβάλας μόνο το Νοέμβριο μήνα μέχρι σήμερα έχει περίπου 1.000 κρούσματα, με μια μεγάλη μερίδα από αυτά στον Δήμο Παγγαίου, γνωρίζουμε όλοι ότι στον Δήμο Παγγαίου κατά καιρούς υπήρξαν περιοχές μικρές ή μεγαλύτερες εστίες Ελαιοχώρι, Κοκκινόχωμα,  Ελευθερές κλπ Και πρόσφατα η Ελευθερούπολη, η Νικήσιανη. Αυτή η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων αντί να αφυπνίσει την διοίκηση του Δήμου και να ζητήσει και να οργανώσει μαζικά τεστ στον γενικό πληθυσμό, μέσω του στόματος του ίδιου αντιδημάρχου δηλαδή του κ Μποσμπότη ανακοίνωνε ότι ο δήμος δεν θα εμπλακεί σε μαζικά τεστ, ούτε καν για τους υπαλλήλους του Δήμου που όπως γνωστών υπήρξαν αρκετά κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων στα διοικητικά τμήματα καθώς και στις υπηρεσίες καθαριότητας κλπ. 

Πρόσφατα όταν ξέσπασε η κρίση της Νικήσιανης και ο κ Μποσμπότης σε συνεντεύξεις του δήλωνε “άγνοια” για το τι συμβαίνει και εξήρε το μέχρι τότε έργο του Ε.Ο.Δ.Υ.? στην περιοχή μας….. και δήλωνε ότι τα τεστ δεν είναι δουλειά του Δήμου!!! Για μένα παραμένει μυστήριο πως ο δήμος Παγγαίου δεν γνώριζε την κατάσταση της Νικήσιανης; Αλήθεια η Νικήσιανη δεν έχει αντιδημάρχους, πρόεδρο, τοπικούς σύμβουλους που ενημερώνουν την διοίκηση; Ένα άλλο σημείο άξιο προσοχής ήταν η Κλινική στη Νικήσιανη όπου είχαμε δεκάδες κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων και ασθενών, ακόμα και θανάτους και πάλι “κανείς” πάλι δεν γνώριζε “τίποτα” και με το “κοινό” μυστικό που αποκαλύφθηκε χτες στην Βουλή ότι η κλινική είναι ιδιοκτησίας υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2019. Ακόμα και σήμερα η υπόθεση παραμένει στην αφάνεια σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες υποθέσεις κλινικών που 5 και 10 κρούσματα έκρουαν καμπανάκια.
Τα ίδια περίπου ερωτήματα ισχύουν βέβαια και για την Ελευθερούπολη όπου παρατηρείται και εκεί έξαρση κρουσμάτων.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά και πλέον Ιστορία, μετά από κατακραυγή ο Βουλευτής Καβάλας Γιαν. Πασχαλίδης με παρέμβαση του έφερε τον Ε.Ο.Δ.Υ και τα τεστ και στη Νικήσιανη και στην Ελευθερούπολη.
Αλλά και εδώ η προπαγανδιστική μηχανή λειτούργησε άψογα αφού μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “περιέργως” κατακλίστηκαν με την πιο κάτω εικόνα που περνούσε στον κόσμο ένα άλλο μήνυμα.
Για την ιστορία να πούμε ότι η ανάμιξη και η συμβολή του Δήμου στα τεστ περιορίζεται, στην παραχώρηση των χώρων διεξαγωγής, των τηλεφωνικών ραντεβού διάρκειας μιας μέρας και κάποιας “βοήθειας” κατά την διάρκεια διεξαγωγής των τεστ.
Οι επαφές με τον Ε.Ο.Δ.Υ., η προμήθεια των τεστ, η πίεση για να έρθουν έστω και καθυστερημένα τα τεστ ήταν αποτέλεσμα ενεργειών άλλων και πρωτίστως του Βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη.

Γεγονός είναι ότι τα τεστ ειδικά στη Νικήσιανη άργησαν πολύ, αν υπήρχε η ετοιμότητα και από την διοίκηση και τον Ε.Ο.Δ.Υ. και τα τεστ είχαν γίνει την επίμαχη χρονική περίοδο θα είχαν αποφευχθεί πολλά κρούσματα, αγωνία και ταλαιπωρία ανθρώπων και σήμερα 10 και πλέον κλίνες στο νοσ. Καβάλας δεν θα ήταν κατειλημμένες από κατοίκους της περιοχής και δεν θα αναφέρω και πιθανούς θανάτους.

Οι μάχες δεν κερδίζονται με εσφαλμένες εντυπώσεις και ο κορονοϊός δεν πρέπει να είναι όργανο μικροπολιτικών παιχνιδιών.

Και δυστυχώς λόγω της γνωστής αλαζονείας, και του πνεύματος ότι είμαστε οι καλλίτεροι και ναι μπορούμε όλα, συμπεράνουμε ότι δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει για μια φορά ακόμα κανένα δίδαγμα κανένα μάθημα από αυτή την ιστορία. Μα αφού…..είμαστε ήδη τέλειοι …..

94
2
X
+
error: Content is protected !!