Α΄ Πανελλήνιο συνέδριο και Φεστιβάλ Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής

Το πρώτο πανελλήνιο συνέδριο και Φεστιβάλ Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής πραγματοποιείται στην Δράμα το διήμερο 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2018.

Το φεστιβάλ διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, ο Δήμος Δράμας, η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας και η Κοινωνία  & Πολιτισμός. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου καλεσμένοι εισηγητές θα είναι ο Λαογράφος και Παρουσιαστής Παναγιώτης Μυλωνάς, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Λευτέρης Τσικουρίδης, ο Μουσικός και κατασκευαστής μουσικών οργάνων Γιώργος Μαυρίδης και ο Ιεροψάλτης και ερμηνευτής του Ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού Βασίλειος Μπαντής, ενώ την παρουσίαση και τον συντονισμό θα έχει ο Μουσικοδιδάσκαλος Ελευθέριος Καλλινικίδης. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας στις 18:00.

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου η χορωδία «Διόνυσος» της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας Ελληνική Κοινότητα Μπρασόβ, ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος «Η αναγεννηθείσα Μακεδονία» , η χορωδία της Ένωσης Κυριών Δράμας, και ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης θα ενώσουν τις φωνές τους σε μία ξεχωριστή βραδιά. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας, και χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο Κραχτίδη, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μουσικοδιδάσκαλου Ελευθέριου Καλλινικίδη, ενώ την παρουσίαση του φεστιβάλ θα έχει ο Δημοσιογράφος Αθανάσιος Φυλακτός. Η  ώρα έναρξης είναι στις 18:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΑ
0
απογοήτευση 0
912 προβολές
X
+