Έφυγε ο Γρ. Χρηστίδης

Ο Γρηγόρης Χρηστίδης γνωστός δημοσιογράφος αλλά και μουσικοσυνθέτης,ερμηνευτής και συγγραφέας, έφυγε χτες το βράδυ από την ζωή από ανακοπή Καρδιάς. 

Άνθρωπος που σε όλη την πορεία της ζωής του κινήθηκε με γνώμονα τον ιδεαλισμό,τον ουμανισμό από πολύ νεαρή ηλικία εντάχθηκε δυναμικά στους κοινωνικούς,δημοκρατικούς,προοδευτικούς αγώνες και στο συνδικαλισμό.Οργανώθηκε στη νεολαία της ΕΔΑ, Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά.

Ήταν από τους πρώτους δημοσιογράφους που βοήθησαν στην ανάδειξη του προβλήματος του Αρσενικού στο νερό της Νικήσιανης. Νικήσιανη που όπως δήλωνε λάτρευε, στις τηλεοπτικές εκπομπές του (Ακολουθεί μια) πολλές φορές αναφέρθηκε στο πρόβλημα Αρσενικού και πίεζε για εξεύρεση λύσης.

Τελευταία φορά συναντήσαμε τον Γρηγόρη στη Γιορτή του Σαρμά του 2016.
Γρηγόρης Χρηστίδης

Καλό ταξίδι Γρηγόρη κουράγιο στους οικίους του και οι κάτοικοι της Νικήσιανης σε ευχαριστούν για ότι έκανες για αυτούς.

 

 

Βιογραφικό 

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1942 από πρόσφυγες Ιωνες,Μικρασιάτες γονείς που ασχολούνταν με τη καπνεργασία. Από τα παιδικά του χρόνια είχε μεγάλη έφεση και αγάπη στην μουσική. Στα 11 του χρόνια,ξεκίνησε παίζοντας μπουζούκι και τραγουδώντας με το συγκρότημα που διεύθυνε ο συνθέτης και μουσικός. Γιάννης Παπαϊωάννου Από τα 15 χρόνια του έγινε επαγγελματίας μουσικός και τραγουδιστής συνεργαζόμενος με ορχήστρες από κορυφαίους μουσικούς . Αποφοίτησε από την Εμπορική σχολή το 1961 σπουδάζοντας ταυτόχρονα μουσική σε ιδιωτική σχολή και διάφορα όργανα. Έχει παίξει επαγγελματικά πιάνο, κλασική και ηλεκτρική κιθάρα, κλασικό και ηλεκτρικό κόντρα μπάσο, ακορντεόν, κλασική και περουβιανή φλογέρα, μπουζούκι, μπαγλαμά, φυσαρμόνικες και κρουστά. Από πολύ νεαρή ηλικία εντάχθηκε δυναμικά στους κοινωνικούς,δημοκρατικούς,προοδευτικούς αγώνες και στο συνδικαλισμό.Οργανώθηκε στη νεολαία της ΕΔΑ, Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά.Το στρατιωτικό καθεστώς 1967-1974 τον απέπεμψε για ιδεολογικούς λόγους από συλλόγους και σωματεία όπου είχε ενεργό κοινωνική δράση και του αφαίρεσε την άδεια εργασίας επαγγέλματος. Ασχολήθηκε με τη ραπτική, ξεκινώντας ένα επάγγελμα στο οποίο πέτυχε και διακρίθηκε σύντομα. Σε όλη την πορεία της ζωής του κινήθηκε με γνώμονα τον ιδεαλισμό,τον ουμανισμό,τα ιδεώδη του μαρξισμού. Το 1990 ξεκίνησε να κάνει δημοσιογραφικές εκπομπές στο ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ και πολύ γρήγορα πέρασε στην πρωϊνή τηλεοπτική ζώνη του ΕΝΑ CHANNEL. Εκεί κυριάρχησε για πάνω από 14 χρόνια χωρίς ανταγωνισμό σε τοπικό επίπεδο. Αγάπησε και αγαπήθηκε από το κοινό, όσο κανένας άλλος δημοσιογράφος, κτίζοντας την εικόνα του ασυμβίβαστου δίκαιου μαχητή της ζωής. Πέθανε στις 30 Νοεμβρίου 2016 από ανακοπή καρδιάς Καλό Ταξίδι…

Πηγή Βιογραφικού

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,448 προβολές
X
+