Έτοιμοι για τους νέους πρόσφυγες, συγκίνηση και μαθήματα.

Συγκίνηση και μαθήματα.

Στο προηγούμενο βίντεο της αναχώρησης είδαμε τις συγκινητικές στιγμές και με πιο τρόπο οι πρόσφυγες μας αποχαιρέτισαν και μας ευχαρίστησαν για την φιλοξενία. 

Αλλά δεν σταματά εκεί στο πιο κάτω βίντεο θα δείτε πως αυτοί οι άνθρωποι πριν αποχωρήσουν παρόλο που έπρεπε να ετοιμαστούν για το δύσκολο ταξίδι τους που σημειωτέων μετά από τη θαλπωρή του γυμναστηρίου της Ελευθερούπολης από σήμερα στο Κιλκίς που πάνε θα φιλοξενούνται σε σκηνές στην ύπαιθρο, αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν ήθελαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους του Δήμου. Ρίγος νοιώσαμε όταν τα μικρά παιδιά τα προσφυγόπουλα άρχισαν να μαζεύουν και έτρεξαν να τακτοποιήσουν σε σακούλες και κάδους τα παιχνίδια που τους είχαν παραχωρηθεί κατά την παραμονή τους ώστε τα επόμενα παιδάκια που θα έρθουν απόψε να τα βρουν σε τάξη.
Οι ενήλικες μάζεψαν τις κουβέρτες άλλοι άρχισαν να τακτοποιούν στρώματα. 

Όπως θα βλέπετε και στο σύντομο βίντεο κάποια στιγμή τα λεωφορεία αποχώρησαν και πλέον οι άνθρωποι του Δήμου ήρθαν αντιμέτωποι με την κατάσταση που έπρεπε να διαχειριστούν ώστε το γυμναστήριο να είναι έτοιμο σήμερα το βράδυ να φιλοξενήσει τους νέους πρόσφυγες.
Αμέσως από τις 6 το πρωί οι εργάτες του Δήμου έπιασαν δουλεία, πρώτο μέλημα να βγουν έξω τα στρώματα και οι κουβέρτες για εξαερισμό και να αδειάσει ο χώρος από ότι είχε μείνει αφού οι πρόσφυγες πακετάροντας μόνο τα αναγκαία πήραν ότι καινούργιο τους είχε προσφερθεί σε ρουχισμό, παπούτσια κλπ και άφησαν πίσω τους τα άχρηστα και καταπονημένα ρούχα και παπούτσια και είδη που είχαν όταν ήρθαν.

Όλη την ημέρα εργάτες του Δήμου Παγγαίου καθάρισαν, απολύμαναν και τακτοποίησαν όλους τους χώρους του κλειστού γυμναστηρίου, 

στον εξωτερικό χώρο οργανώθηκε καλύτερα η τραπεζαρία και τοποθετήθηκαν πλαστικοί οικίσκοι για δημιουργία ιματιοθήκης.

Τα τρόφιμα για απόψε τακτοποιήουνται τώρα και γενικά ο χώρος είναι  έτοιμος από τώρα για να υποδεχτεί τους νέους πρόσφυγες που καταφθάνουν με το καράβι των 7.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,535 προβολές
X
+