Ένταση με τις νέες αφίξεις

Ένταση με τις νέες αφίξεις.

Κανείς δεν περίμενε ότι η χθεσινή άφιξη των νέων προσφύγων στην Ελευθερούπολη θα είχε επεισοδιακή κατάληξη.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα εξ αρχής όπως είναι γνωστόν χτες τα ξημερώματα ανεχώρισαν οι 190 Σύριοι πρόσφυγες που είχαν έρθει στην Ελευθερούπολη το Σάββατο και όλο το εγχείρημα είχε στεφθεί με επιτυχία. 

Όλη τη μέρα χτες οι άνθρωποι του Δήμου δούλεψαν σκληρά και το απόγευμα όλα ήταν κάτι παραπάνω από έτοιμα για την υποδοχή των προσφύγων που θα κατέφθαναν με το πλοίο των 7 στη Καβάλα. 


Το paggaionet βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο και είχε τη ευκαιρία να συνομιλήσει εν αναμονή των προσφύγων με τον Αντιδήμαρχο Ελευθερούπολης κον Χρ. Μποσμπότη καθώς και με τον κον Κ. Γάκη πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου. 
 
Ο Αντιδήμαρχος κ Μποσμπότης μας είπε ότι από την ενημέρωση που είχε στην Ελευθερούπολη θα έφταναν 193 νέοι πρόσφυγες και εξέφρασε κάποιες επιφυλάξεις και προβληματισμούς μετά από τις δηλώσεις του κ Μουζάλα για τις μελλοντικές δυνατότης του Δήμου Παγγαίου.
Δείτε το δίλεπτο βίντεο με τις δηλώσεις Μποσμπότη.

Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του Προέδρου του Δ.Σ. Κώστα Γάκη που αναφέρθηκε στη παντελή απουσία του κράτους και ειδικότερα στον οικονομικό τομέα.


Μετά από λίγο γύρω στις 9 έφτασαν τα 3 λεωφορεία συνοδευόμενα από όπως πάντα από περιπολικό.Όλα ξεκίνησαν καλά, η αποβίβαση και τακτοποίηση των προσφύγων προχωρούσε κανονικά όταν η πρώτη άνευ μεγάλης σημασίας έκπληξη έσκασε, αντί 193 Ιρακινών είχαν έρθει 206 Σύριοι και Κούρδοι και ακούστηκαν κάποιες φήμες για περισσότερους πρόσφυγες να καταφτάνουν.Μετά από είκοσι λεπτά και η αποβίβαση ολοκληρωνόταν ξαφνικά εμφανίστηκε στο χώρο ένα τέταρτο λεωφορείο και μάλιστα χωρίς την συνοδεία αστυνομίας.
Άμεση ήταν η επέμβαση του αντιδημάρχου Χρ. Μποσμπότη και άλλων Δημοτικών συμβούλων σταμάτησαν το λεωφορείο να εισέλθει στο περίβολο του κλειστού γυμναστηρίου βάζοντας μάλιστα και ένα όχημα του δήμου και απέτρεψαν την αποβίβαση των 65 και πλέον νέων προσφύγων που σε καμία περίπτωση δεν χωρούσαν και δεν μπορούσαν να φιλοξενηθούν στο κλειστό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης. 

Από εκείνη την στιγμή και για δυο ώρες περίπου η κατάσταση ήταν έκρυθμη και διαβουλεύσεις και αντεγκλήσεις  με πολλούς φορείς άρχισαν.
Κατά την διάρκεια της αναμονής γιατροί επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και μετέφεραν κάποιους με διάφορες ενοχλήσεις στο Ιατρείο του Γυμναστηρίου και αφού διαγνώστηκαν σε καλή κατάσταση επιβιβάστηκαν και πάλι στο λεωφορείο με τα συγγενικά τους πρόσωπα. 
Παράλληλα οι άνθρωποι του Δήμου πρόσφεραν γάλα στα παιδιά και φρούτα και ξηρούς καρπούς και κάθε βοήθεια στους επιβάτες του λεωφορείου. Η διοίκηση του Δήμου με την παρουσία του Νομίατρου της περιφέρειας σε συνεχή επικοινωνία με την περιφέρεια, την αστυνομία και άλλους ιθύνοντες προσπαθούσαν να βρουν λύση.
Η ατμόσφαιρα μάλιστα ηλεκτρίστηκε όταν στο χώρο ακούστηκαν από τον κ. Μπόνο απειλές ότι αν δεν αποβιβαστούν οι πρόσφυγες θα κατέφευγαν στην εισαγγελέα Καβάλας για παραβίαση  ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διάφορα άλλα τέτοια που μόνο όξυναν την κατάσταση.Κάποια στιγμή ειπώθηκε ότι το λεωφορείο θα έφευγε για Διαβατά αργότερα ακούστηκε ότι θα οδηγείτο στα διόδια Μουσθένης στον ίδιο χώρο με το προηγούμενο περιστατικό πριν λίγες μέρες.
Τελικά μετά τις έντεκα το λεωφορείο ξεκίνησε με κατεύθυνση την Ν. Καρβάλη αλλά όπως έγινε γνωστό όχι για το εκθεσιακό κέντρο όπου και εκεί αντιμετώπιζαν πρόβλημα αφού ήδη με υγειονομικό όριο τους 800 ήδη είχαν μεταφερθεί 850 πρόσφυγες, αλλά για κάπου αλλού. 
Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,741 προβολές
X
+