Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει ότι ξεκίνησαν οι πληρωμές στα Σχέδια Βελτίωσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά τις εντατικές προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τις
Διαχειριστικές Αρχές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειών, σε συνεργασία με τη ΜΟΔ Α.Ε. που έχει την ευθύνη υλοποίησης του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ).
Ο Βουλευτής θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Μάκη Βορίδη , με τον οποίο βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία επί του εν λόγω ζητήματος. για το συντονισμό της όλης διαδικασίας και την επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος των απαιτούμενων ενεργειών, ώστε να εκκινήσουν οι πληρωμές των επενδυτικών σχεδίων του Μέτρου των Σχεδίων Βελτίωσης του ΠΑΑ το συντομότερο δυνατό.
Ταυτόχρονα, σε λειτουργία έχει τεθεί από 01/12/2020 και η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) για την υποβολή από τους ενδιαφερόμενους παραγωγού ς-επενδυτές αιτήσεων δανειοδότησης προς τις Τράπεζες που συμμετέχουν στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνέχεια των επιχειρησιακών συμβάσεων που σύναψαν με το Ευρωπαϊκό Ταμείο επενδύσεων στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΠΑΑ.
Επιπλέον, ο Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει ότι ο Υπουργός κ. Βορίδης ενέκρινε την πρώτη πληρωμή για την ενίσχυση των δικαιούχων παραγωγών λαϊκών αγορών που επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν για την αποτροπή μετάδοσης της νόσου του κορωνοϊού. Το συνολικό ποσό που διατίθεται στην πρώτη αυτή πληρωμή ανέρχεται συνολικά σε 7.175.600 ευρώ και αφορά 7.966 δικαιούχους παραγωγούς πωλητές σε λαϊκές αγορές με την πίστωση των λογαριασμών τους να έχει ξεκινήσει σταδιακά να πραγματοποιείται από την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου. Υπογραμμίζεται ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει και νέα πληρωμή για τους δικαιούχους που δεν συμπεριελήφθησαν στην αρχική.
Σε σχετική δήλωσή του ο Βουλευτής ανέφερε ότι η σημερινή Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά εμπράκτως ότι βρίσκονται δίπλα στον αγροτικό κόσμο που υπέστη ζημία από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και θα συνεχίσουν να τον ενισχύουν αδιάκοπα με κάθε μέσο.

Με εκτίμηση

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!