Έκτακτη Σύνοδο Πρυτάνεων για την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 συγκάλεσε ο Προεδρεύων της Συνόδου μετά τις ανακοινώσεις για αποκλειστικά δια ζώσης εξεταστική στα Πανεπιστήμια.
Ξεκίνησαν τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια για την ολοκλήρωση του Χειμερινού Εξαμήνου με το υγειονομικό πρωτόκολλο να μην έχει αλλαγές παρά τη νέα συνθήκη που δημιουργεί η παραλλαγή όμικρον. Επειδή όμως πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση που μεταβάλλεται καθημερινά, τα πανεπιστήμια έχουν ήδη κινητοποιηθεί και όπως δήλωσε ο Προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, την προσεχή Τετάρτη στην έκτακτη Σύνοδο θα οριστικοποιηθεί το πλαίσιο των προτάσεων προς το Υπουργείο για επιπλέον μέτρα πρόληψης.
Η μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στο επίπεδο της εξεταστικής περιόδου με τον κύριο Αλμπάνη να τονίζει πως υπάρχει η κατεύθυνση από τη σύνοδο να προταθεί προς το Υπουργείο να γίνουν και εξ αποστάσεως.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την περασμένη Παρασκευή στο ITV ο Προεδρεύων της Συνόδου των Πρυτάνεων: «Ουσιαστικά η άποψη του Υπουργείου Παιδείας είναι ότι η δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων θα συνεχιστεί. Έχουν τεθεί όμως μια σειρά προβλημάτων, ή έξαρση της πανδημίας με τη μετάλλαξη όμικρον όπως κορυφώνεται αυτή την περίοδο, δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό. Έτσι λοιπόν σχεδόν σε επικοινωνία που είχα με όλους τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων, το αίτημα μας είναι να διασφαλιστεί όσο γίνεται η ασφάλεια λειτουργίας των πανεπιστημίων και αυτό περιλαμβάνει από τα rapid test τα οποία πρέπει να είναι δωρεάν για τους φοιτητές καθώς επίσης και διανομή self test.

Πηγή: Foititikanea.gr

1
0
X
+
error: Content is protected !!