Η Συνομοσπονδία ζητά από την διοίκηση της εταιρείας Εnergean, να αλλάξει ρότα και να εγκαταλείψει τις μέχρι τώρα πρακτικές και μεθοδεύσεις της. Η ασφάλεια των εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας και του περιβάλλοντος, πρέπει και επιβάλλεται να αποτελούν προτεραιότητα για κάθε επιχείρηση στην χώρα μας. Τονίζουν οι εργαζόμενοι και δέχονται επίθεση από τα ΜΑΤ και την  Αστυνομία.

Έκρυθμη η κατάσταση στα πετρέλαια  αφού εδώ και λίγες ώρες έχουμε έφοδο ΜΑΤ και Αστυνομίας.

Σχετικά έχουμε ανακοίνωση  από Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας

Η αστυνομία κατέλαβε τις εγκαταστάσεις των πετρελαίων μετά από μήνυση της διοίκησης του εργοστασίου για θέματα ασφάλειας.
Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι αν μπορεί η αστυνομία να εγγυηθεί την ασφάλεια του εργοστασίου ή οι εργαζόμενοι που χρόνια τώρα αυτό κάνουν;
Δεύτερο μήπως η επέμβαση της αστυνομίας σε μια χημική βιομηχανία είναι μια παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφαλείας;
Τρίτο είναι καθήκον της αστυνομίας να κυνηγά τους εργαζόμενους που το μόνο που θέλουν είναι να διασφαλίσουν την εργασία τους;
Τέταρτο αφού το θέμα είναι η ασφάλεια του εργοστασίου γιατί δεν περίμεναν το πόρισμα της επιτροπής που κλίθηκε γι αυτόν τον λόγο;
Το σίγουρο είναι πως την ευθύνη για ότι συμβαίνει στα πετρέλαια την έχει η κυβέρνηση που επιτρέπει σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τον δημόσιο πλούτο των κοιτασμάτων του Πρίνου να καταστρατηγούν το μοναδικό αντιστάθμισμα που μένει στην Καβάλα και είναι η εργασία αυτών των ανθρώπων που χρόνια τώρα στηρίζουν την εξορυκτική διαδικασία.
Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά τάσσεται με την εργοδοσία και χρησιμοποιεί τα σώματα ασφαλείας για να καταστείλει εργασιακές κινητοποιήσεις και παραμονές Χριστουγέννων βοηθά να πεταχτούν στο δρόμο πάνω από 100 εργαζόμενοι.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Καβάλας

Ακολουθεί και έκτακτη ανακοίνωση τη Γ.Σ.Ε.Ε.

Μια ανεπίτρεπτη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της KAVALA OIL στην Καβάλα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται κυριολεκτικά περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις και γαντζωμένοι σε έναν πύργο υψηλής επικινδυνότητας.
H ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην ΚΑΒΑΛΑ OIL, οι οποίοι μαζί με το Σωματείο τους δίνουν εδώ και καιρό τον δικό τους αγώνα ενάντια στις απαράδεκτες και αντεργατικές αποφάσεις της διοίκησης της εταιρείας Energean. Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει χρηματοδοτηθεί με 100 εκατομμύρια ευρώ, με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, αντί να διασφαλίσει θέσεις εργασίας και εργασιακά δικαιώματα, προχώρησε σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και μετατροπή συμβάσεων εργαζομένων.
Oι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην επιχείρηση, επιβάλλεται να καλυφθούν εδώ και τώρα αφού όπως έχει τονίσει και το Σωματείο των Εργαζομένων είναι αναγκαίες οι προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος.
 Επιστολή με σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την τακτική της επιχείρησης απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας INDUSTRALL και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.
Η Συνομοσπονδία, ζητά από τη Διοίκηση της εταιρείας Εnergean να αλλάξει ρότα και να εγκαταλείψει τις μέχρι τώρα πρακτικές και μεθοδεύσεις της. Η ασφάλεια των εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας και του περιβάλλοντος, πρέπει και επιβάλλεται να αποτελούν προτεραιότητα για κάθε επιχείρηση στη χώρα μας.

Οι εργαζόμενοι είναι ανεπίτρεπτο να αντιμετωπίζονται κατασταλτικά σαν να πρόκειται για κοινούς ποινικούς. Εξάλλου ουδέποτε αρνήθηκαν το διάλογο για την εξεύρεση λύσης. Το αντίθετο συνέβη με την εργοδότρια εταιρεία να προχωρά σε μια προσβλητική για την ευνομούμενη χώρα μας επίδειξη αυταρχισμού και ισχύος.
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δώσει εντολή απομάκρυνσης των αστυνομικών δυνάμεων. Ένα εργοστάσιο πετρελαίου δεν ενδείκνυται για τέτοιου τύπου «πολεμικά» σκηνικά, ειδικά μετά την ανατίναξη μετασχηματιστή υψηλής τάσης από οβίδα κρότου λάμψης που εκτοξεύτηκε από άνδρες των ΜΑΤ. Προειδοποιούμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει ούτε ένας τραυματισμός εργαζομένου. Η ευθύνη θα βαρύνει εξολοκλήρου τη Διοίκηση της εταιρείας και την ΕΛ.ΑΣ, για το σκηνικό που στήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου υψηλής επικινδυνότητας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

0
1
X
+
error: Content is protected !!