Η πρώτη τράπεζα που είχε ανοίξει ιστορικά στην Ελευθερούπολη, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, είναι και η πρώτη που ιστορικά κλείνει το υποκατάστημα της. Ένα υποκατάστημα που κάλυπτε την περιοχή από Αμισιανά μέχρι και τον ποταμό Στρυμόνα και τα τελευταία 3 χρόνια και την περιοχή από Σταυρό μέχρι και Λυδία γιατί είχε κλείσει πρώτα το κατάστημα Κρηνίδων της ΕΤΕ.
Από σήμερα στις 10 π.μ. το υποκατάστημα Ελευθερούπολης έκλεισε για πάντα τις πόρτες της για το κοινό και τις επιχειρήσεις του Δήμου Παγγαίου. 

 
Η απογοήτευση των δημοτών και επιχειρηματιών της περιοχής μεγάλη για το κλείσιμο του υποκαταστήματος, πολλοί ήδη έχουν αλλάξει τράπεζα και όσοι αποφασίζουν να συνεχίσουν με αυτή την τράπεζα θα πρέπει να απευθύνονται στο υποκατάστημα της πόλης της Καβάλας. 

Ο εμπορικός σύλλογος Ελευθερούπολης ήδη έχει εκφράσει με δελτίο τύπου την οργή του για το κλείσιμο ΕΔΩ, όπως είχε κάνει και η παράταξη της αντιπολίτευσης ΕΔΩ.
Η Βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου έφερε άμεσα το θέμα με επερώτηση στη Βουλή.
Παράλληλα ο εμπορικός σύλλογος Ελευθερούπολης οργάνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας ΕΔΩ με την συμμετοχή επιχειρηματιών, δημοτών, με την παρουσία δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Την παρουσία της βουλευτού Καβάλας Τάνιας Ελευθεριάδου και του βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη.
Όπως είχαμε γράψει τότε η απουσία της διοίκησης ήταν εκκωφαντική αφού ούτε ο δήμαρχος ή αντιδήμαρχος ή ο πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου, ή έστω ένας δημοτικός σύμβουλός της παράταξης “Ναι μπορούμε” δεν παρέστη. Και το ίδιο έγινε και με τον βουλευτή Καβάλας Μ. Λαζαρίδη ο οποίος παρότι βρισκόταν σε πολλή μικρή απόσταση από την εκδήλωση και μοίραζε χειραψίες και κατόπιν ενεργειών του φούμαρα, δεν φιλοτιμήθηκε να δώσει για ένα λεπτό το παρόν.
Αυτά τις δύο απουσίες (διοίκησης και Λαζαρίδη) κατήγγειλε ο εμπορικός σύλλογος ΕΔΩ.

Όσο για την στάση της ανύπαρκτης διοίκησης Φ. Αναστασιάδη στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών, η αναμενόμενη και γνωστή! Μεγάλες κουβέντες του φαίνεσθαι στα social media και Μ.Μ.Ε. με αποτέλεσμα να εντυπωσιάσουν ψευδώς και να μαζέψουν τα οπαδικά likes και μετά αποτέλεσμα τίποτα, εξαφανιζόλ.

Αντιδήμαρχος σε ρόλο Τσε Γκεβάρα καλούσε σε αγώνες (ανύπαρκτους από πλευράς διοίκησης και ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ).

Την επόμενη μέρα οι γνωστοί διοικούντες με την υπέρμετρη αυτοπεποίθηση (μόνο εγώ, μόνο εμείς, όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω) και με την κατά φαντασίαν αποτελεσματικότητα, δήλωνε “καταχειροκροτούμενος” στα κανάλια εμβέλειας σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, ότι δεν θα κλείσει το υποκατάστημα.
.

Όσο για τις ενέργειες (πέρα των πιο πάνω αναρτήσεων), να πούμε ότι υπήρξε ένα Τηλεφωνικό δημοτικό συμβούλιο για την έκδοση ενός κοινού ψηφίσματος. Και σίγουρα υπήρξε και ένα τηλεφώνημα στον γνωστό υπουργό που τώρα τελευταία έχει “ξελασπώσει” πολλές φορές αυτή την διοίκηση…..
Το μήνυμα ήταν ότι δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες και για αυτό ζήσαμε αυτό που περιγράψαμε και κατήγγειλαν όλοι οι υπόλοιποι φορείς δηλαδή την νέα εξαφάνιση από τους αγώνες των “Μακεδονομάχων” της διοίκησης.

Και επειδή κάποιοι “οπαδοί” θα βρουν “δικαιολογίες”, για την ιστορία να πούμε ότι σε άλλους δήμους που αντιδράσεις ήταν δυναμικές από τις διοικήσεις (εδώ μην σπάσουμε αυγά με την Αθήνα) όπως π.χ στις Φέρες υπήρξε αναστολή της απόφασης της Εθνικής Τράπεζας για το κλείσιμο. ΕΔΩ

18
5
X
+
error: Content is protected !!