Άνθρακες η τροπολογία και η πολιτική αυθάδεια.

Χτες ο υπουργός Εσωτερικών κος Σκουρλέτης δεν έκανε δεκτή την πολυπόθητη τροπολογία την οποία κατέθεσαν στο πάρα πέντε οι 4 βουλευτές της Καβάλας και αφορούσε το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις προσλήψεις των διμηνητών στον Δήμο Παγγαίου μετά την καταγγελία του Βασ. Ξουλόγη. Ο βασικός λόγος άρνησις αποδοχής από τον υπουργό ήταν ότι από την στιγμή η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και δεν μπορεί να παρέμβει.
Τα νέα δεδομένα φέρνουν τα πάνω κάτω στον δήμο Παγγαίου αλλά και στην ζωή περίπου 900 ανθρώπων και των οικογενειών τους.
Στην υπόθεση πέρα από τους αιρετού εμπλέκονται περίπου 772 συμβασιούχοι (607 επί ημερών Ξουλόγη και 165 επί ημερών Αναστασιάδη) οι οποίοι πέρα από τα προβλήματα συμμετοχή τους στα δίμηνα κινδυνεύουν να χάσουν την όποια ελπίδα μονιμοποίησης τους στο μέλλον.

Ο Δήμος Παγγαίου πλέον ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί.

Η αρνητική εξέλιξη στη τροπολογία πλέον φέρνει τους 56 νυν και πρώην δημοτικούς σύμβουλους μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα που μόνο τρόμο προκαλεί αφού πλέον βρίσκονται πολύ κοντά σε ποινικές , διοικητικές και οικονομικές ποινές. Επίσης σε περίπτωση καταδίκης η σημερινή διοίκηση να είναι έκπτωτη και όλοι οι νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι περιλαμβανομένων του Δημάρχου, του Ξουλόγη (μηνυτή) και άλλων δεν είναι γνωστό αν θα είναι σε θέση να είναι υποψήφιοι στις εκλογές του 2019. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα των κατηγορουμένων δημοτικών συμβούλων και ενός υπαλλήλου είναι ο καταλογισμός του ποσού 1.650.000€ δηλαδή τους καταβληθέντες μισθούς των διμηνητών που πιθανά θα κληθούν πλέον αυτοί να επιστρέψουν και να αποδώσουν στο δημόσιο.
Θυμίζουμε ότι η μπάλα μετά την βλακώδη καταγγελία Ξουλόγη πήρε και την ΔΕΥΑΠ που ήδη μέλη των διοικήσεων της και διμηνήτες έχουν κληθεί σε απολογία από την εισαγγελία και το ίδιο αναμένεται και για άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου του Δήμου.
Η χτεσινή εξέλιξη φέρνει και μια νέα δικαστική διάσταση. Πρώτον κανείς δεν ξέρει την αντίδραση της έδρας στην επερχόμενη δίκη του Σεπτεμβρίου όταν συνειδητοποήσει ότι η διακοπή και αναβολή της δίκης του Φεβρουαρίου που είχε γίνει με την αιτιολογία ότι είχε κατατεθεί τροπολογία αλλά στην πραγματικότητα ποτέ δεν είχε γίνει καμία κατάθεση. Δεύτερον κανείς δεν ξέρει τι επίπτωση θα έχει στην τελική έκβαση της δίκης η αρνητική απόφαση του υπουργού να στηρίξει τις πράξεις των διοικήσεων Αναστασιάδη και Ξουλόγη. Και αυτό το λέμε γιατί όσοι βρεθήκαμε στη δίκη του Φεβρουαρίου ακούσαμε από την έδρα ότι μια θετική τροπολογία αυτόματα ισοδυναμεί με αθώωση και το ερώτημα τώρα είναι αφού η τροπολογία είχε αρνητική έκβαση και δεν έγινε αποδεκτή, τι επίπτωση θα έχει. Επίσης όσοι είχανε παρευρεθεί στη δίκη θυμόμαστε ότι η δίκη είχε αρχίσει κανονικά και πρώτος ως μηνυτής αλλά και ως κατηγορούμενος είχε καταθέσει ο Βασίλης Ξουλόγης όπως και όλοι οι κατηγορούμενοι της παράταξης Ξουλόγη. Θυμόμαστε ότι η κατάθεση του Ξουλόγη ήταν τραγελαφική, το ύφος βρεγμένης γάτας δεν μας έπεισε όπως δεν έπεισε και το δικαστήριο και η διακοπή και η αναβολή είχε έρθει σαν μάνα εξ ουρανού. Κανείς δεν θα ξεχάσει την δήλωση από έδρας της εισαγγελέως προς τον Ξουλόγη “παγκόσμια πρωτοτυπία μηνυτής και αυτοκατηγορούμενος άντε να ακούσουμε τι θα μας πείτε”.
Παράλληλα η καταγγελία Ξουλόγη και η χτεσινή απόρριψη της τροπολογίας ανοίγει τον δρόμο έρευνας προσλήψεων διμήνων σε όλη την Ελλάδα.

Η πολιτική αυθάδεια και το τέλος του Βασ. Ξουλόγη.

Όλα τα ανωτέρω που θα υποστούν χιλιάδες οικογένειες στον δήμο Παγγαίου αλλά πιθανώς σε όλη τη επικράτεια οφείλονται στη μοχθηρή και βλακώδη καταγγελία που έκανε αψυχολόγητα και εκδικητικά ο Βασ. Ξουλόγης ενάντια στο Φιλ. Αναστασιάδη με αποτέλεσμα ο ίδιος ο Ξουλόγης και όλοι οι συνεργάτες του να βρεθούν στη θέση του κατηγορουμένου. Η αυθάδεια του Βασ. Ξουλόγης από την ημέρα που ξέσπασε το θέμα ήταν να κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα πλην του βασικού φταίχτη δηλαδή του εαυτού του για αυτές τις διώξεις, κατηγορούσε τον Αναστασιάδη, κατηγορούσε τον Μποροδήμο, το ίδιο το ΑΣΕΠ κλπ. Μετά ξεκίνησε να υποβαθμίζει το θέμα και έκανε χειρονομίες και θεατρινισμούς στο δημοτικό συμβούλιο λέγοντας ότι τίποτα κακό δεν θα συμβεί και ότι με προσωπικές του παρεμβάσεις στους βουλευτές θα κατατεθεί η τροπολογία και θα δοθεί τέρμα.
Αλλά η πολιτική αυθάδεια του Βασίλη Ξουλόγη ξεπερνά κάθε όριο αφού επαναπαυόμενος στις ενέργειες τρίτων και στην κατάθεση της τροπολογίας θα παρουσιαζόταν από “βρεγμένη γάτα” πλέον ως “ούτε γάτα ούτε ζημιά” και με ένα να σας τα έλεγα εγώ, θα είχε θράσος εκ νέου να ζητήσει την ψήφο των δημοτών για δήμαρχος. Ο Βασ. Ξουλόγης προχτές δήλωνε σε δημοσιογράφο ότι θα είναι υποψήφιος και έχει αρχίσει τον αγώνα του, το ίδιο είχε δηλώσει και σε πρώην δήμαρχο Παγγαίου και όλοι ξέρουμε ότι όλο αυτό τον καιρό δούλευε υπόγεια για την στελέχωση του συνδυασμού του και σύντομα θα ανακοίνωνε την υποψηφιότητα του. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις πιστεύουμε ότι αν ο Ξουλόγης διαθέτει λίγο πολιτική ευπρέπεια δεν θα ανακοινώσει υποψηφιότητα, αν το κάνει τότε θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πόσοι και ποιοι νοήμονες θα ακολουθήσουν έναν “μοχθηρό και εκδικητικό ηγέτη” που έθεσε τον εαυτό του, δεκάδες δημοτικούς συμβούλους του, συνεργάτες του και εκατοντάδες ανυποψίαστες οικογένειες στην θέση των κατηγορουμένων και ενώπιον καταστροφικών ποινών. Τότε θα μιλάμε για καθαρή ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΛΙΘΙΩΝ.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,098 προβολές
X
+