Σε ένα κατάμεστο Αμφιθέατρο της Ελευθερούπολης ο Δήμαρχος Παγγαίου, οι άνθρωποι της ΔΕΥΑ και εκλεκτοί καλεσμένοι ξετύλιξαν το κουβάρι του μύθου “Γεωθερμικό Πεδίο Ακροποτάμου” άλλες φορές με ομιλητές που  με απλά λόγια έδωσαν σε όσους βρέθηκαν εκεί να κατανοήσουν τα οφέλη του εγχειρήματος, και άλλες φορές ομιλητές με άκρως επιστημονικό υπόβαθρο ανέλυσαν  όλο το φάσμα πλεονεκτημάτων και τα οφέλη της χρήσης της γεωθερμίας  που αφορά μεγάλες επενδύσεις.

Όπως είναι γνωστό  το Γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου και η διαχείριση του έχει παραχωρηθεί πλέον στην ΔΕΥΑ Παγγαίου, η οποία ΔΕΥΑ βρίσκεται στη φάση εκπόνησης μελετών που αφορούν έργα τηλεθέρμανσης, βιοτεχνικής χρήσης κλπ. Έργα που θα ξεκινήσουν σε περίπου δύο χρόνια και προϋπολογίζονται γύρω στα πέντε εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ. 

Το δεύτερο μέρος αφορά τον αγροτικό και τον τουριστικό κλάδο και στόχος της ημερίδας ήταν παρουσιαστούν οι  δυνατότητες τέτοιου είδους εκμετάλλευσης και να τονώσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών του χώρου, eνδιαφέρον ούτως η άλλως υπάρχει όπως τόνισε ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης στον λόγο του στην εκδήλωση (video)

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και  η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά η οποία έκανε και έναν σύντομο χαιρετισμό.

Επίσης σε αυτήν παρέστησαν και οι βουλευτές κ.κ. Εμμανουηλίδης, Μορφίδης και Παπαφιλίππου.

To paggaionet βρέθηκε στο Αμφιθέατρο “Φρίξος Παπαχρηστίδης” και κατέγραψε ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα και σας την παρουσιάζει.(τα video κάποιων ομιλητών είναι σε κατάσταση upload και σύντομα θα είναι διαθέσιμα)

0
0
X
+
error: Content is protected !!