Η παράταξή μας στον Δήμο Παγγαίου, «Σωστή Επιλογή», μετά το τελευταίο βαρύ χτύπημα που δέχθηκαν αγροτικές παραγωγές στον Δήμο μας, επικοινώνησε με όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και συνομίλησε με αγρότες – παραγωγούς.

Η εικόνα που έχουμε πλέον είναι ότι το τελευταίο χαλάζι άφησε πληγές στις καλλιέργειες σε πολλά σημεία του Δήμου Παγγαίου.

Σε ορισμένα αγροκτήματα η καταστροφή είναι σημαντική και έρχεται σωρευτικά να προστεθεί τόσο στο χτύπημα του αγροτικού εισοδήματος από την πανδημία, όσο και από την δεκαετή και πλέον οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα και κατ’ επέκταση την περιοχή μας.

Η παράταξή μας ζητά άμεσα από την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη:

–  την άμεση σύγκλιση της Αγροτικής Επιτροπής του Δήμου (που έχει να συνεδριάσει πάνω από έξι μήνες)

– την αποστολή επιστολών στον ΕΛΓΑ, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και συντοπίτη μας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τους βουλευτές της ΠΕ Καβάλας, το ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ, ώστε να πιέσουν τον μηχανισμό καταγραφής και αποζημιώσεων να κινηθεί τάχιστα.

Παράλληλα θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι, ακόμη περιμένουν οι αμπελοκαλλιεργητές τις αποζημιώσεις, από την ζημιά που υπέστησαν λόγω Covid-19 (που σε άλλες περιοχές τις έχουν ήδη λάβει όπως Κρήτη, Ημαθία, Πέλλα κ.α. προς 270 ευρώ το στέμμα από το πρόγραμμα de minimis) και επιτέλους θα πρέπει να μπει η περιοχή μας στο πρόγραμμα της από αέρος ενεργητικής αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ.

Τέλος θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα πέραν των αμπελοκαλλιεργητών να αποζημιωθούν και οι πληττόμενοι αγρότες μας στην περιοχή του Παγγαίου (Τενάγη Φιλίππων) που επίσης χτυπήθηκε σκληρά από την τελευταία χαλαζόπτωση, με ζημιές σε καλλιέργειες όπως της βιομηχανικής ντομάτας, καλαμποκιού, καρπουζιών, ηλιάνθου κ.λ.π.

Για την παράταξη ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ο επικεφαλής

Δημήτρης Μπαταλογιάννης

Ελευθερούπολη, 15 Ιουνίου 2021.

4
0
X
+
error: Content is protected !!