Όπως είχαμε γράψει σχεδόν πριν ένα μήνα στο άρθρο μας σχετικά με την έξοδο στην Εξοχή ΕΔΩ  με τίτλο ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ  και είχαμε προτείνει επί λέξη ότι ο Δήμος Παγγαίου και ο Δήμαρχος Αναστασιάδης θα έπρεπε αυτή την φορά να μεριμνήσουν και να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει άλλη αναβολή ώστε η ταλαιπωρία αυτή να  σταματήσει. Δυστυχώς ο Δήμος Παγγαίου αγρόν ηγόραζε και όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως: Αυγά δεν τσουγκρίζουμε με την εξουσία και κανέναν…(βλέπεις έχουμε και μια πολιτική καριέρα να στρώσουμε).

Σήμερα που είναι οφθαλμοφανές ότι τα έργα στην έξοδο της Εξοχής  έχουν πέσει σε τέλμα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας έπραξε τα αυτονόητα και πήρε την πρωτοβουλία και απέστειλε την παρακάτω επιστολή (κάποιοι άλλοι θα έπρεπε να το είχαν κάνει πρώτοι) προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, επιστολή την οποία κοινοποιεί επίσης στον πρόεδρο της Εγνατία Οδός ΑΕ Γιώργο Κωνσταντόπουλο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας Ιωάννη Καραμανλή και τους βουλευτές της Καβάλας.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας μεταφέρουμε την δυσαρέσκεια μας, για το πρόβλημα μη λειτουργίας – «προσωρινού» κλεισίματος, του κόμβου Εξοχής (έξοδος Ελευθερούπολης) προς την Εγνατία Οδό, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.
Είναι ο βασικός κόμβος που εξυπηρετεί την Ελευθερούπολη πρωτεύουσα του Δήμου Παγγαίου και δυστυχώς, όσες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, αναγκάζονται να διανύουν άσκοπα χιλιόμετρα προς άλλα σημεία εξόδου – εισόδου στην Εγνατία Οδό, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε, με τις επιχειρήσεις μας να προσπαθούν να επιβιώσουν, έχοντας να αντιμετωπίσουν και αυτό το πρόβλημα.

Εδώ και σχεδόν έναν χρόνο τώρα, ο κόμβος παραμένει κλειστός και η ταλαιπωρία είναι τεράστια.

Δεν είναι δυνατόν για τόσους μήνες η Εγνατία Οδός Α.Ε., να μην έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και να μην έχει παραδώσει στην κυκλοφορία, ως όφειλε, και σήμερα να ταλαιπωρούνται οι επιχειρηματίες, αλλά και η κοινωνία στο σύνολο της.

Σας παρακαλούμε και σας ζητούμε να επιμεληθείτε την άμεση απελευθέρωση πρόσβασης των οχημάτων στον κόμβο της Εξοχής προς Εγνατία Οδό, καθώς είναι καθοριστικής σημασίας για την περιοχή μας και οποιαδήποτε παράταση ολοκλήρωσης του έργου, δημιουργεί και κάκιστη εικόνα για τη περιοχή μας, αλλά και προκαλεί ανασφάλεια και κόστος στις μετακινήσεις των επιχειρηματιών και των τουριστών».

25
2
X
+
error: Content is protected !!