Το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων  ΙΝΣΕΤΕ, ανακοίνωσε τα στατιστικά στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό για το 2022. Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία για τον εισερχόμενο οδικό τουρισμό και τις οδικές αφίξεις επισκεπτών από γειτονικές χώρες σε Μακεδονία, Θράκη, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη.

Διαψεύδοντας το succes story της κυβέρνησης και των γαλάζιων Δημάρχων, περιφερειαρχών και εν γένει στελεχών της.

Οι γείτονες μας, για πρώτη φορά τόσο μαζικά τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να επέλεξαν άλλους προορισμούς.

4,2 εκατομμύρια λιγότερες οδικές αφίξεις

Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2022 καταγράφηκαν 4,2 εκατομμύρια λιγότερες οδικές αφίξεις σε σύγκριση με το 2019, μείωση δηλαδή της τάξης του 35,7%.

Οι μεγαλύτερες απώλειες στην Βόρεια Ελλάδα

Οι απώλειες αυτές πλήττουν καίρια τη Βόρεια Ελλάδα, της οποίας οι τουριστικοί προορισμοί είναι στενά συνδεδεμένοι με τις οδικές αφίξεις επισκεπτών από γειτονικές χώρες.

Οι γείτονες μας επέλεξαν άλλους προορισμούς

Δεν χρειάζεται κανείς να εξηγήσει τι σημαίνει αυτό για τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Μακεδονία και τη Θράκη. Οι γείτονες μας, για πρώτη φορά τόσο μαζικά τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να επέλεξαν άλλους προορισμούς.

Η πρώτη αντίδραση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από την Βουλευτή Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου που έγραψε.

Άλλη μια αρνητική πρωτιά, με καταστροφικές συνέπειες για το τουριστικό προϊόν της Βόρειας Ελλάδας.

🔻Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2022 καταγράφηκαν 4,2 εκατομμύρια λιγότερες οδικές αφίξεις σε σύγκριση με το 2019, μείωση δηλαδή της τάξης του 35,7%.

Οι απώλειες αυτές πλήττουν καίρια τη Βόρεια Ελλάδα, της οποίας οι τουριστικοί προορισμοί είναι στενά συνδεδεμένοι με τις .

👉🏻Οι γείτονές μας, για πρώτη φορά τόσο μαζικά τα τελευταία χρόνια, φαίνεται να επέλεξαν άλλους προορισμούς.

Δεν χρειάζεται κανείς να εξηγήσει τι σημαίνει αυτό για τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Μακεδονία και τη Θράκη.

Και αντί συγγνώμης για τα λάθη και τις παραλείψεις, ο κ. Κικίλιας και η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζουν για τις επιδόσεις στον τουρισμό, όταν οι επιχειρήσεις του κλάδου στενάζουν από τα δυσβάστακτα λειτουργικά έξοδα που προκαλεί η ενεργειακή κρίση, την έλλειψη σχεδιασμού και την απουσία οποιασδήποτε μακρόπνοης πολιτικής.

Για μια ακόμη φορά καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει τους ανέξοδους πανηγυρισμούς και την επικοινωνία και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του πλέον δυναμικού κλάδου της οικονομίας της χώρας μας ώστε να μη χάσουμε παραδοσιακές και δυνητικά νέες αγορές.

 Θυμίζουμε ότι πρόσφατα και η ΕΞΕΘ (Ένωση Ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης), γνωστοποιώντας στοιχεία για την κίνηση στο εννεάμηνο φέτος, σε σχέση με το 2019 κατέγραψε στο εννεάμηνο του 2022, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, «σημειώθηκε πτώση τόσο στην πληρότητα, της τάξης του 13,9% και με τη μέση στο 61%, όσο και στο RevPar (έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο) κατά 3,4%, με αποτέλεσμα ο σχετικός δείκτης να διαμορφώνεται σε 52,61 ευρώ», όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΕΞΘ.
22
0
X
+
error: Content is protected !!